Från Kolberg i Polen via Spaniens solkust med Sierra Nevada bakom ryggen till Alanya med de mäktiga Taurusbergen till väns­ter och det blå Medelhavet till höger, for vi med buss mot vår ”fjärde” tennisresa sedan 2007.

 

Den 6 oktober landade vi alltså på turkisk mark i ANTALYA för att sedan med buss ta oss ca 13 mil österut till ALANYA och hotell Orient Palace, där vi skulle tillbringa vår tennisvecka i ett underbart högsommarväder (utan regn) och 25-gradigt medelhavsvat­ten.

 

Hotellet är en stor anläggning bestående av flera hus. En stor njurformad swimming­pool, kantad med solstolar, låg innesluten mellan husen, En stor servering låg i anslut­ning till poolen och från den serverades ”snacks”, öl och drinkar under hela dagen och kvällen ”all inclusive”. För övrigt: likt all annan förtäring som man intog på hotellet. T.o.m. badbussen, som gick varje halvtimme ner till Medelhavets strand var gratis lik­som solstolarna och baren, som tillhandahöll diverse smårätter och drinkar.

 

Rummen liksom det mesta av hotellets inredning var inredd i en sober och sparsmakad empirestil. Vi blev trakterade med stor, innehållsrik och fräsch Buffet tre gånger om dagen: frukost, lunch och middag

 

Morgondagens spelprogram presenterade Bertil för oss kvällen före i den stora cock­tailbaren, där vi ”grundade” upp inför middagen Med sina kunskaper om allas våra kvaliteter snickrade han ihop konstellationer som gav spänning och spelglädje till oss alla. Grusbanorna, som var fyra till antalet var i utmärkt skick. De låg några km från hotellet. Busstransporter fraktade oss mellan hotell och tennisbanor.

 

Vi spelar ju i samma förening varje vecka hemma i Sverige. Och spelet kan kanske tyckas bli lite utslätat och slentrianmässigt. Men det faktum att vi 21 spelare i årets grupp representerande minst fyra skilda spelgrupper, som aldrig annars möts gav en helt annan bild av spänning och upplevelser vilket även sporrar oss till vidare utveckling av vårt spel

 

Veckans tennispaus tog vi på torsdagen då vi lade av oss tenniskläderna och begav oss med buss några mil västerut till Manavgat, en stad med tvåtusenåriga anor. Där be­sökte vi basarkvarteren någon timme och därefter fick vi efter en ordentlig handtvätt samt avtag av skor och beslöjning av våra damer en trevlig information om Moskén samt målet och medlen i deras religion. Moskén, som är nybyggd måste vara en stolthet för Manavgatborna, de fyra Minareterna, som är byggda runt själva templet och sticker högt upp i skyn tyder på detta.

 

 

I och med att vi nu har gjort 4 resor på rad, så kan man väl påstå att en fin tradition håller på att skapas. Förberedelserna till nästa resa är redan på gång. Idéer och uppslag är vi alltid tacksamma för. Hör av ER!!